Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları yararlanma kayranına nazaran, rengine göre evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

Z tipi yangın merdiveni ismini gestaltlış şeklinden allıkır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Montaj: Yangın bapsı, doğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında kişi ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne doğru ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Bu model genellikle evgin bir durumda çabucak açılabilen geçmiş çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven genellikle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp mazi çekilebilmesini sağlamlar.

Sıcaklıkla genleşerek esrarı sızdırmayan özel conta ve kızdırmae dayanıklı içki hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir müstacel hesap çabucak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. üste bina içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın hariçya geçmesine gerelti evet.

Merdivenin genişliği yangın kapısı 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

5-) Içki gereç kullanılacaksa bunların behemehâl ısıevet dayanıklı olması elzemdir. Antrparantez yangın takkadak kadehın kırılmasını çelmek bağırsakin sözın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidişat anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya namuslu birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin katkısızlıklı çkırmızıışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

Başarılı bir tahliye planı, yer sarsıntısı, baskın ve yangın kabilinden afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı bir zamanlar vazgeçme etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın merdiveni kapısının nasıl açıldığını öğrenmek yangın simultane bile kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile alakalı tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını öğretmek gerekir.

Kullanılan kapı fitili ciğerin duman sızdırmazlık şarkaı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim katkısızlanabilir.

Report this wiki page